top of page

Alergeni

Produsele sunt preparate într-o bucătărie a cărei mediu conÈ›ine cereale care conÈ›in gluten, crustacee È™i produse derivate, ouă È™i produse derivate, peÈ™te È™i produse derivate, arahide È™i produse derivate, soia È™i produse derivate, lapte È™i produse derivate (inclusiv lactoză), fructe cu coajă lemnoasă, È›elină È™i produse derivate, muÈ™tar È™i produse derivate, seminÈ›e de susan È™i produse derivate.

​

DeÈ™i urmăm cele mai bune practici în procesul de pregătire, există posibilitatea contaminării încruciÈ™ate accidentală. Nu putem asigura eliminarea totală a alergenilor.

Vă prezentăm mai jos lista substanÈ›elor care cauzează alergii sau intoleranÈ›e È™i care pot fi conÈ›inute în preparatele produse È™i comercializate de către S.C. Cucina Maria S.R.L.:

​

1. Cereale care conÈ›in gluten È™i anume: grâu (cum ar fi grâul spelt È™i grâul khorasan), secară, orz, ovăz sau hibrizi ai acestora È™i produse derivate, exceptând:

(a) siropurile de glucoză obÈ›inute din grâu, inclusiv dextroza *;

(b) maltodextrine obÈ›inute din grâu *;

(c) siropurile de glucoză obținute din orz;

(d) cerealele utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricolă.

​

2. Crustacee și produse derivate.

​

3. Ouă și produse derivate.

​

4. PeÈ™te È™i produse derivate, exceptând:

(a) gelatina de pește folosită ca substanță suport pentru preparatele de vitamine sau de carotenoide;

(b) gelatina de pește sau ihtiocolul folosit(ă) la limpezirea berii sau a vinului.

​

5. Arahide și produse derivate.

​

6. Soia È™i produse derivate, exceptând:

(a) uleiul și grăsimea de soia rafinate complet *;

(b) amestecuri naturale de tocoferoli (E306), tocoferolul D-alfa natural, acetatul de tocoferol D-alfa natural, succinatul de tocoferol D-alfa natural, obținuți din soia;

(c) fitosterolii și esterii de fitosterol derivați din uleiuri vegetale, obținuți din soia;

(d) esterul de stanol vegetal fabricat din steroli de ulei vegetal, obținuți din soia.

​

7. Lapte È™i produse derivate (inclusiv lactoză), exceptând:

(a) zerul utilizat pentru fabricarea distilaților sau a alcoolului etilic de origine agricolă;

(b) lactitolul.

​

8. Fructe cu coajă lemnoasă, adică: migdale (Amygdalus communis L.), alune de pădure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), nuci Caju (Anacardium occidentale), nuci Pecan [Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia È™i nuci de Queensland (Macadamia ternifolia), precum È™i produse derivate, exceptând fructele cu coajă utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricolă.

​

9. Țelină și produse derivate.

​

10. Muștar și produse derivate.

​

11. Semințe de susan și produse derivate.

​

12. Dioxidul de sulf È™i sulfiÈ›ii în concentraÈ›ii mai mari de 10 mg/kg sau 10 mg/litru în SO2 total trebuie calculaÈ›i pentru produsele gata pentru consum sau reconstituite în conformitate cu instrucÈ›iunile producătorilor.

​

13. Lupin și produse derivate.

​

14. Moluște și produse derivate.

​

*Și produsele obÈ›inute din acestea, în măsura în care procesul la care sunt supuse nu poate creÈ™te nivelul de alergenicitate estimat de autoritate pentru produsul de bază din care au fost obÈ›inute.

bottom of page